Интегрални текст писма објављеног у "Спортском журналу" у коме се са погрешним подацима, без аргумената и вероватно у страху од конкуренције напада Академија фудбала, њени професори, министарство просвете, фсб и многи други. 

 

Вероватно према оној старој пословици: "напад је најбоља одбрана". 

Одбрана, али питамо се од кога и зашто!?

 

 

преузето из спортског журнала...

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА НАЗИВА ФУДБАЛСКА АКАДЕМИЈА ПРИ ФСБ

Пиштољ школа

Проф. Леон Лукман, оснивач и дугогодишњи директор угледне институције у 

Старом Дифу - Спортске академије, оптужује за малверзације

 

 Проф. Лео Лукман, оснивач и дугогодишњи директор Спортске академије, био  је  непријатно  изненађен  када  је  прочитао  изјаву  Ср6ољуба Здравковића, председника ФСО Обреновац у тексту под насловом "Ковница лажног новца у Делиградској улици''. Угледни спортски радник из Обреновца пошто је поново изабран за председника општинског савеза, указао јс неправилности у раду фудбалске организације и притом, као лош пример, навео случај Академије за фудбал при ФСБ назваши је "Спортском академијом у служби Милоша Марковића, генералног секретара ФСБ". Ненамерно, дошло је до замене нзива, јер имају заједничку адресу: Делиградска 27,  у здању Старог  ДИФ-а.

Тим поводом проф. Лукман, дугогодишњи спортски радник у спортским друштвима Црвене звезде и Партизана, каже да је Академија за фудбал при ФСБ фантомска институција:

-О њиховом пословању нема никаквих података у јавности, немају ни свој сајт на Интернету. Њихова настава је тајна, уколико се уопште одржава, не зна се ко су предавачи, ни програм студија. Њима је најважније да узимају паре младим људима, жељних  знања.

Председник Здравковић је у интервјуу дописнику "Спортског журнала", Милану Динићу, изјавио да је  из  УО ФСВ "добио шут карту" када је поставио лажне академије, износећи податак да ФСБ има само пет одсто капитала те школе. Две женске осо6е (једна је супруга генералног секретара Милоша Марковића, а друга извесна гђа Костић "присвајају част и маст". У игри је огроман новац, али нико не зна ко убира кајмак и како се троше средства од школарине.

-Веома је чудан начин како је, пре годину дана, та школа добила решење за рад. Проф. Стефан Илић, у својству некадашњег разредног старешине др Ружице Николић, службенице Министарства просвеге и спорта, испословао је да се изда решење по убрзаном поступку, а да се три примерка елабората Спортске академије ставе у фиоку. Приликом примопредаје дужности, крајем прошле године, др Николић није предала елаборате Спортске академије, па службеници немају појма да је уопште упућени Министарству.

О таквом јавашлуку, обавештен је министар Слободан Вуксановић писмом од 14. децембра, али до данас није стигао одговор.

-Огорчен што је бачена љага на све просветне установе у спорту, проф. Леон Лукман је затражио од одговарајућих инспекцијских служби да ставе под лупу пословање ''пиштољ школе''  и утврде не ради ли се, заиста, о ковници лажног новца. Заправо о штампачима лажних диплома. А што се тиче студија на Спортској академији, најбоље говори податак: од шест хиљада до сада уписаних студената, дипломирало је 600. И сви су данас цењени стручњаци на својим радним местима.

Вл. Недељковнћ

 

прочитајте и наш одговор...

 

 

Почетна | О нама | Предавачи | Наставни план | Конкурс | Студентски одсек | Новости 


copyright 2004  Akademija fudbala Beograd, Deligradska 27/III

design by kvik@rt studio